Parkiet kopen

Bij het kopen van een parkiet is het belangrijk dat je je goed verdiept in het soort parkiet. Wil je een parkiet voor buiten of voor binnen? Wil je hem houden met vele soort genoten? of wil je hem voor het kweken? Het is belangrijk dat je jezelf eerst deze vragen stelt en hierna pas op zoek gaat naar een passend soort. Je wilt natuurlijk niet onnodig je parkiet weer weg doen na 2 maanden nadat je een parkiet bent gaan kopen omdat de soort niet bij jou paste.

Parkiet kopen

Als je je goed verdiept en je zeker weet dat je dat soort parkiet kopen wilt. Dan kun je eens gaan kijken welke kwekers of winkels er zijn die deze parkiet verkopen. Het is belangrijk om niet de eerste de beste parkiet te kopen, maar dat je eerst goed kijkt welke kweker of welke winkel goede recensies heeft. Dit kun je het beste doen op het internet. Hier zul je dan ook wel zien dat lang niet alle kwekers zich aan afspraken houden en lang niet alle winkels goed voor hun dieren zijn. Je wilt natuurlijk geen parkiet kopen bij een van deze winkels ondanks dat het er misschien zielig uitziet.

Hiermee stimuleer je deze winkels namelijk om nog meer parkieten in een klein kooitje te proppen omdat dit winstgevend is. Dit terwijl de huisvesting van parkieten belangrijk is, het behoord dan ook net zoals voeding tot de basis behoeftes. Waar je uiteraard jezelf goed in dient te verdiepen voor de aanschaf van een parkiet. Om zo te voorkomen dat je parkiet gedragsproblemen ontwikkeld en je er te laat achterkomt dat het toch wel veel werk is.

Waar kun je zelf opletten bij de aankoop van een parkiet?

Natuurlijk is het moeilijk om vast te stellen of je parkiet gezond is of niet. Een parkiet is namelijk een prooidier en zal nooit laten zien dat hij ziek is. Dit is alleen vast te stellen door een deskundige. Maar stel je gaat een parkiet kopen dan heb je hier een aantal aandachtspunten.

  1. De parkiet zit netjes in zijn verenkleed.
  2. De parkiet is actief en alert.
  3. De parkiet zijn neusgaten zijn schoon en droog.
  4. De parkiet ademt goed en je hoort hem dus ook niet zwaar ademen.
  5. De parkiet slaapt met een pootje opgetrokken.
  6. De parkiet heeft geen volledig dunne ontlasting en het waterige gedeelte van de ontlasting is  helder wit.
  7. De parkiet zijn anus is schoon.
  8. De parkiet zit niet bol.
Scroll naar boven